29:e februari

2012-02-29 @ 10:59:51

Hemkommen från barnmorskan. Lilltösen är fixerad. Nu hoppas jag att mina värkar slutar.
Om två timmar ska jag och Henke skriva på kontrakten för nya lägenheten. Ska bli så skönt att veta att vi snart flyttar!

Förresten, ska vila 4 veckor nu så lilltösen får gäsa lite till. Tur att hon sa att jag inte var sängliggandes men jag ska ´inte vara uppe för mycket´. Tack för det!

Jag väntar på mamma nu..Hon skulle ner och träna en stund.

-.-

2012-02-29 @ 08:14:37

Såg vad Henke la ut inatt!
Jag visste inte ens att han visste hur man la ut bilder men där ser man..

Jag tycker att det är ganska smart att ligga med lilltösens filt innan hon kommer så hon känner lukten av mig och förhoppningsvis känner en trygghet att ligga i filten. Den ska hon åka hem i från BB iallafall;)

Idag blir det att åka till barnmorskan.
Ska diska lite smått nu bara innan mamma kommer.
Jag måste äta något också!

Skriver senare

?

2012-02-29 @ 01:55:59




Nu är det mannen i förhållandet som skriver.
Vaknade nyss av ett skratt och såg min sambo ligga och skratta i sömnen. jag var tvungen att ta kort på henne. hon ligger med mollys filt runt sig så att filten ska lukta henne. tror inte att malin skulle må dåligt om molly ville komma ut redan nu

malin kommer nog få en chock av att se bilderna imorgon och hon kanske blir arg men det var det värt.
så går det när man alltid är inloggad


Lik pappa?

2012-02-28 @ 13:37:06



Har inte kommit in i duschen ännu!! Har fastnat framför datorn och bilderna på lilltösen.
Jag tittade på hennes profilbild och jämförde henne med Henkes. Jag tycker att det är jätte likt på profil.

Vad säger ni? Är hon lik pappa i profil eller inte?

28:e februari

2012-02-28 @ 12:47:49

Ska precis ta en varm dusch för att sen fixa mig.

Ska iväg runt fyra så jag tänkte skriva när jag kommer tillbaka. Ville säga hej och hoppas att ni får en bra dag.
En liten uppdatering kring lilltösen- värkarna har inte gett sig med hjälp av bricanyl tabletterna men förhoppningsvis så har inte livmodertappen ändrat sig.
Ska till barnmorskan imorgon så vi får vänta och se.

åker hem

2012-02-25 @ 11:22:31






Mina värkar blir allt starkare men livmodertappen är densamma så vi får åka hem.
Läkaren sa att hon förberedde sig för att komma ut men livmodertappen har inte blivit kortare.
Det är skönare att ligga hemma så nu ska jag äta bricanyl tre gånger per dag sen får vi se hur länge hon stannar där inne.
Nu kommer Henkes bror så vi hörs sen.

..

2012-02-25 @ 01:08:32






Jaha hur ser läget ut här då?
Livmodertappen har blivit längre så det är positivt. Värkarna har inte avtagit men eftersom jag varit sängliggandes tills nu så ska jag börja röra på mig igen. De vill se så att inte livmodertappen förändras när jag rör mig.

Jag har haft ctg på 2 gånger idag och 2 gånger igår men tror ni tösen gillar det? Hon avskyr det. Hon börjar att sparka direkt och sparkar så skönt mot revbenen. Att folk inte förstår att hon vill vara ifred;)
Är livmodertappen oförändrad imorgon så får vi åka hem och vila. Sitter värkarna i och livmodertappen har blivit kortare så blir vi kvar.
Vi hoppas på första för jag vill ha kvar tösen några veckor till.
Läkarna trodde att jag skulle föda för tidigt i vilket fall så vi kanske är tillbaka om 4 veckor.
Jag ska hem och tvätta alla bebiskläder så det är klart!

Henke har varit helt suverän idag! Han har svårt för sjukhus. Det är det värsta han vet men han har inte klagat en enda gång och han har hjälpt mig. Underbar är det rätta ordet.
Han bäddade t.o.m sin säng själv och nu sover han. Jag ligger med värkar och ska ta en bricanyl tablett innan jag somnar.
Förhoppningsvis skriver jag när jag är hemma imorgon annars får ni uppdateringar härifrån;)

Godnatt!

förlossning

2012-02-24 @ 00:32:30



här står jag:på förlossningen..
runt 16:00 idag fick jag värk i magen och tryck mot rumpan och benen så jag ringde förlossningen och de ville att vi skulle åka in direkt.
Sagt och gjort,vi åkte in och de tyckte att det var tur. livmodertappen var nästan helt utplånad och jag hade kraftiga värkar på 4 minuters mellanrum.

Fick bricanyl i en spruta som inte hjälpte. Fick en till spruta 3 timmar efter + en långtidsvärkande men inget hjälper..
Var nyss och gjorde ett ultraljud och där konstaterades det att det inte skett några förändringar och att jag hade en speciell flytning som kan få igång förlossningen. Nu ska jag gå på bricanyl regelbundet och en tablett mot flytningen så får vi se om det avtar.

läkaren som gjorde ultraljudet nu sa att hon verkar göra sig redo så hon vill nog ut snart. Lilltösen låg ännu längre ner nu och kraffsade med sin arm. Hon mår iallafall toppen där inne.
Jag försöker hålla henne inne..några veckor till iallafall..
Nu får jag en värk så jag säger hejdå för idag.
Skriver imorgon

23 februari

2012-02-23 @ 13:24:52

Jaha nu läser man överallt att prinsessan är född. Grattis!

Själv ska jag äta lasagne och ringa lite samtal. Igår pratade jag även med fastighetsägaren så imorgon ska vi skriva på kontraktet. Har redan börjat kolla på inredning men ska inte köpa något innan vi flyttar. Eller jo- en hallbyrå!
Jag kommer tillbaka sen!

Orättvist

2012-02-23 @ 01:54:01



jag gjorde ganska mycket frukt ikväll. åt inte ens hälften men vad gör det..

Nu till en helt annan sak. Ni vet att detta är min dagbok,jag skriver när jag är glad OCH ledsen. Det är så verkligheten ser ut.
Jag har försökt att inte tänka på sistone men nu går det inte.
Jag mår riktigt dåligt över min pappa.
Jag har inte pratat med honom sen augusti förra året. Jag har heller inte sett honom sen dess. Jag beslutade mig för att göra föreläsningarna själv. Jag sa nog saker jag ångrar och pappa sa saker han förhoppningsvis ångrar.
Jag hörde av mig där jag bad om ursäkt om han tog illa upp men jag fick inget svar och har ännu inte hört något.
Han vill inte ha något med mig att göra.

Jag vet att jag får respektera det men jag blir ledsen..När jag pratar med Henke om detta och ibland gråter så tröstar han mig men han får mig att inse ganska snabbt att det inte är värt det.

Jag är överlycklig över att vi väntar barn, att vi ska flytta, att allt är så glatt men detta ligger och stör längs bak i huvudet.
Jag vet att pappa inte bryr sig lika mycket som jag gör om detta men att inte vilja ha kontakt med sitt barn och barnbarn gör ont i mig.
Alla har ett eget val.
Jag får helt enkelt acceptera det..
Är det någon mer som känner igen sig så skicka gärna ett mail. [email protected]

Nu har jag fått skriva av mig lite..det var behövligt.
Ska jag ta igen det med att skriva något positivt?;)
Nej..för nu ska jag dra täcket över huvudet;)
Godnatt

Bilder

2012-02-21 @ 12:20:54















Jag har inte så stor mage känner jag men den är ändå tung! Sen är ju lilltösen inte så stor heller. Vi tror att det blir en liten flicka vi får men har även fått höra att jag måste äta mer.. Det känns dock som att det är nu den börjar växa ordentligt.

Nu ser ni bilbarnstolen. Blev supernöjd! Fick även med en fjärilslarv som hade en liten söt bok undertill och sen skulle den röra sig framåt om man drog i snöret men den vibrerade bara på sin plats. Tur att den var söt.

Tänk vilken tur mina syskon har sen när de skaffar barn. De kan ärva en ny säng, ny bilbarnstol,ny vagn. Resten kanske man vill köpa själv men tur att man kan spara in på det dyraste iallafall:)

-.-

2012-02-21 @ 10:50:22



Snart kommer min älskade syster hit! Saknar henne så förbaskat så det ska bli mysigt att umgås en heldag med henne. Tänk er- förra året 4 maj 2011 var jag iväg på hotell med syster. Året efter- 4 maj 2012- har jag förhoppningsvis en liten bebis.
Jag längtar tills lilltösen vill visa sig för oss. Jag vill dofta,krama,byta blöja,trösta,mata,torka kräk. Jag vill göra precis allt!
Igår kom Henke fram till mig i soffan och pussade magen och låg och pratade med henne i 10 min ungefär. Sen tröttnade han nog lite för hon visade inget intresse ;)

Jag är så glad att han börjar vänja sig och se fram emot detta. Han har ingen vana alls med små barn så jag förstod att det skulle ta ett tag för honom att vänja sig.

DHL har fortfarande inte ringt så här sitter jag redo för att hämta stolen!

21 februari

2012-02-21 @ 07:59:20

Godmorgon.
Nu drog Henke iväg till jobbet och jag sitter med en kopp te i soffan.
DHL kommer ju mellan 9-11 men jag lovar er att 10.50 ringer de och säger att de utanför.

Råkade få på big brother och nu tittar jag på Hannah eller vad hon heter. Herregud- sämre tv får man nog leta efter..
Det var första och sista gången jag tittade på Big brother.

Jag måste göra någon macka nu men jag är tillbaka sen

Allt går så bra..

2012-02-20 @ 19:09:39






Där ser ni dressen vi fick av mammsen:)

Idag gick vi ner till fastigheten vi ska hyra av med Emma och Oskar. När vi väl kommer in så säger de att han vi ska träffa inte är där och att vi får komma tillbaka någon dag innan 15:00.
Smart av honom att säga att vi ska komma då..Ja vad gör man..

Som ni ser så får ni en äldre bild på mig. Jag orkade inte fixa mig idag. Jag orkade ingenting idag om jag ska vara ärlig så att ta kort på sig själv när man är som mest ofräsch känns inte så lockade.
Men jag lovar att en ny bild kommer snarast.

DHL ringde förut- imorgon mellan kl.09-11 kommer de med bilbarnstolen.

Vi var hos Henkes pappa runt 16:00 idag. Han fyller 61 och vi köpte en ny mobiltelefon till honom och 5 trisslotter. Han vann ingenting men är man förvånad?
Han bjöd dock på marränger som han gjort själv och sen fick vi tårta. Sötsaker ligger ju inte på topp 10 för Henke men jag åt för båda kan jag tala om. Jag fick inte nog!

Nu måste jag börja med maten.
Vet ni vad jag skulle vilja ha nu? En sele i taket som jag sätter mig i som tar mig överallt i lägenheten. Just nu känns jag mig som en valross och ryggen värker..
men vad gör det om 10 veckor?

Fler läsare

2012-02-20 @ 00:38:04

Jag har fått fler läsare ser jag. Kul!
Jag har även fått in mail om att vissa av er vill se mer bilder av mig. Jag ska bli bättre på det och ska försöka komma ihåg att ta en bild imorgon.

Idag fick även H kolla på nya lägenheten. Han fastnade direkt så imorgon skriver vi på kontraktet!
Skönt att få det överstökat. Ska även börja fixa kartonger så jag kan börja packa det vi inte använder. Vill inte börja packa när jag inte ens orkar röra mig. Tiden kommer att gå så fort nu så det är bäst att hänga med.

Mycket..

2012-02-19 @ 02:01:35

Nu händer det mycket..
På måndag skriver vi på ett kontrakt för vår nya lägenhet.
I veckan måste vi börja med att sälja denna lägenhet.

25 april beräknas bebisen komma och 2 maj flyttar vi. Förhoppningsvis så går jag över tiden så att vi hinner flytta iallafall. Kommer bebisen tidigare(som alla tror) så får mamma ta hand om bebisen medans vi fixar lägenheten. Känner jag mig rätt så kommer jag springa runt och bestämma vart allt ska stå.

Det tråkiga är att vi bor högst upp sen, vilket innebär- många trappor- men då har jag tur som är gravid eller nyss fött bebisen. Jag behöver inte bära tungt;)
Jag är den som står i dörröppningen och bossar;)

Vi får en stor balkong,tvättmaskin(vi tar med vår) och sen ett badkar!

Ska bli helt underbart att få börja om helt med Henke och bebisen. Detta är ju Henkes lägenhet, han har haft sitt i detta och jag har aldrig känt mig "hemma".
Nu får vi något tillsammans och dessutom mycket större yta.

Hungrig?

2012-02-17 @ 01:20:58



Har stått och gräddat pannkakor en halvtimme men nu fick jag äntligen äta. Idag har jag ätit mer än vad jag brukar faktiskt.
Åt stuvade makaroner vid 14.00, pastapytt vid 19:00, mackor med te vid 22:00 och pannkakor vid 01:00.
Har även fått i mig ca 4 kiwisar och 4 apelsiner. Det börjar vända nu känns det som. Det är nu vikten kommer öka men det struntar jag fullständigt i!

Lilltösen rullar runt där inne. Tror nog att hon blev lite glad att få lite mat i magen ;)
Nej men att ställa sig och laga mat halv ett på natten kanske inte är så bra men jag kan ju inte somna om jag är hungrig.

Henke sover sen flera timmar tillbaka-det är så tråkigt att sitta uppe själv.

Mamma köpte en jätte fin rosa tunn overall till tösabiten iförrgår. Ska lägga upp en bild på den. Visade den för Henke igår och han älskade den. Så mamma, om du läser detta; Skulle ge dig en kram och tacka så mycket!

Alla Hjärtans Dag

2012-02-14 @ 14:34:08

Glad alla hjärtans dag!

-.-

2012-02-14 @ 01:59:02



Oj vad liten bilden blev men lite ser ni iallafall;)

Ligger och funderar på förlossningen nu. Ska bli väldigt roligt om jag ska vara ärlig.
Jag är inte så rädd som jag trodde att jag skulle vara. Man får höra av andra vad de tyckte om smärtan o.s.v så det ska bli roligt att få en egen uppfattning. Jag kommer ju inte undan smärtan så varför inte se fram emot det och ta det som det kommer?

Lilla fröken fräken ligger väldigt långt ner fortfarande och det gör fruktansvärt ont i blygdbenet kan jag tala om.
Sammandragningar kommer nu också så jag lär inte få sova ännu iallafall.
Men får krypa upp bredvid Henke så kanske jag somnar..
Godnatt!

Nytt

2012-02-13 @ 20:58:02




Vi köpte ju en bilbarnstol för ett tag sen men den skickade vi tillbaka p.g.a några anledningar.
Nu kollade vi på en ny och hittade en!
Det blev en svart/röd Brio Primo med Brio basen. (Precis den på bilden)

Henke tyckte att jag kunde vänta lite med att köpa den men alla som känner mig vet att jag är väldigt impulsiv. Efter en jäkla bra deal med Henke och efter lite tjat så beställde jag den.
Den fanns i blå,grå,röd och svart så jag tog den i röd. Passade bäst till tösen.

Nu är det ju så att vi inte har någon bil ännu. Vi ska vänta med att köpa en tills april/maj men kan ju vara väldigt bra att ha en bilbarnstol så vi får hem henne säkert ;)

Idag kom Henke hem och sa:
Hon måste heta Molly. Jag bara känner det. Molly...
Så nu är namnet bestämt.
Vi ska även ha ett namn till ifall att Molly inte passar.

FLICKA

2012-02-09 @ 20:03:14

Det blir en söt liten flicka.
Allt gick jätte bra förutom att hon inte ville visa sig. Hon låg med ansiktet in mot moderkakan och snuttade på den. Låg med benen över huvudet och armarna över ansiktet.

Läkaren puffade och försökte vända på henne i en timme men hon var för bångstyrig. Vi fick nöja oss med att se halva ansiktet och resten av kroppen. Hon mådde väldigt bra och det var det viktiga.
Så nu kan vi börja planera inför hennes ankomst.

Ska försöka lägga upp en bild på ultraljudet.

-.-

2012-02-07 @ 22:10:11

Nu var det några dagar sedan jag skrev.
Vad har hänt?

Idag var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut. Proverna kunde inte ha sett bättre ut!
Har växt 3 centimeter på magen och gått upp 4 hekto på 4 veckor. Sammanlagt har jag alltså gått upp 3,4 kg. Jag tror nog att jag har en ganska bra kropp iallafall.
Bebisen var väldigt livlig när barnmorskan skulle lyssna på hjärtat och när hon skulle klämma. Inget huvud nedåt ännu.

På torsdag beger vi oss till Linköping. Är faktiskt ganska nervös inför ultraljudet då man får se hur pyret ser ut och då vi får veta kön och om allt är bra.
Igår satt vi och kollade på kläder. Henke kollade på killkläder och jag på tjejkläder. På torsdag kväll, när vi vet kön, ska vi sätta oss och beställa massa kläder. Det kommer nog bli mer verkligt på torsdag när man får se bebisen.

Henke tror att det är en pojke som gömmer sig där inne och jag tror att det är en flicka. Vi får se vem som har rätt.

3d ultraljud

2012-02-04 @ 22:13:53

Idag bokade vi ett tillväxtkontroll+3d ultraljud på en privatklinik i Linköping. På torsdag blir det av. Ska bli väldigt spännande att se pyret i magen. Kanske känns mer verkligt när man får se det i 3D.
Kostar 1500 kr men det är nog värt det:)

Då ska vi ta reda på könet och se om moderkakan har flyttat sig(vilket jag verkligen hoppas)

På tisdag ska jag till mvc och se om magen växer som den ska och se om mitt järnvärde har förbättrats och det ska bli intressant att se hur jag ligger till med sockret ;)

Mums

2012-02-02 @ 15:38:10



Där har ni drinken ;) men jag ser på bilden att den ser genomskinlig ut men det är den inte riktigt.
Men sen har jag en till drink med melon i så halva glaset blir grönt och sen sätter man en limeskiva över glaset.

Detta är första glaset jag dricker med dricka på en månad snart. Ett glas kan inte skada. Men sen blir det vatten som vanligt :)
Nu ska jag rulla chokladbollarna.

HELT SJUKT!

2012-02-02 @ 13:31:34

Jag fick hem papprena från försäkringskassan igår men de skickade fel papper. Även om jag skickade med en lapp med vilka papper jag skulle få.
Så nu ringde jag upp deras kundcenter men gissa vilket nummer i kön jag hade? 47!!!!

Tror de att jag kommer att vänta i flera timmar för att få säga att de ska skicka ett nytt papper. Rätt papper!
Nejdu..nu får det vänta tills imorgon så ringer jag precis när det öppnar.

Sjukt bra service!

Vill igen

2012-02-02 @ 11:17:02



Här vill jag vara precis just nu. Ligga på en filt och ha en picknick korg bredvid.

Nu har jag varit på stan, köpt lite smink och mat. Hittade dock inte det jag skulle tills ikväll men aja, sak samma.
Jag ska baka nu. Muffins och chokladbollar. Chokladbollar gör jag endast för att de blev grymma sist!

Resultat kommer sen.

-.-

2012-02-02 @ 08:59:33

Godmorgon!
Nu ska jag fixa iordning mig lite och sen gå ner på stan. Måstte köpa en nya mascara och en foundation.
Sedan går jag nog förbi affären och köper lite mat :)

Jag har varit väldigt sugen på att göra en alkohol fri "drink" så måste nog göra det ;)
Idag blir det en mysdag här hemma.
Lägenheten är städad. Jag ska fixa med en massa ljus tills Henke kommer hem. Sedan ska jag laga Henkes favoritmat(Ni får vänta och se) sen ska vi spela spel och hyra en film.

Vi hörs när jag är tillbaka helt enkelt.

Sorry

2012-02-01 @ 13:21:30






Förlåt att jag inte skrev igår men jag var så trött när jag kom hem. Hann innanför dörren och sen skulle jag börja laga mat.
Jag köpte allt som var kvar igår. Nu är det bara smått kvar.
Satte ihop skötbordet nyss- så nu är det klart!

Nu ska ni få listan(Detta är dock vad JAG tycker är viktigast)
(x)Vagn
(x)Täcke/Filt till vagnen
(x)Plastad frotté till vagn
(x)Regnskydd

(x)Myggnät

(x)Spjälsäng
(x)Spjälskydd
(x)Madrass
(x)Täcke
(x)Lakan
(x)Plastad frotté
(x)Påslakanset
(x)Gosedjur
(x)Mobil

(x)Skötbord
(x)Skötbädd
(x)Tvättlappar
(x)Våtservetter
(x)Blöjor
(x)Skötväska
(x)Blöjhink

(x)Badbalja
(x)Handduk med huva
(x)Badolja
(x)Tvättlappar med frotté

( )
Amningsbh- köpes senare
(x)Nappflaska
( )
Matersättning
(x)Haklappar

(x)Bärsele
(x)Bilbarnstol
(x)Babysitter

(x)Babygym
(x)Nappar
(x)Filtar

Mini-apotek
(x)Apoteket våtservetter
(x)Apoteket Skumtvättlappar
(x)Apoteket Baby bomullspinne
(x)Bepanthen
(x)Näsdroppar för spädbarn
(x)Apoteket Babytvål
(x)Apoteket Barnolja
(x)Apoteket Babyschampoo
(x)Amningskupor
(x)Bindor

Sedan tillkommer det lite mer små saker men det tar vi sen. Vi har i princip allting klart och det känns riktigt skönt.
Jag är ute i god tid men jag gillar det. Sedan kan jag inte hålla mig heller.
Kläder har vi lite men vi vill vänta tills mars då vi vet säkert vad det är för kön.