Hackad

2011-10-31 @ 00:28:40

Det har inte gått att logga in med mitt lösenord men nu är de fixat.
Hoppas att allt är bra med er och att ni har haft en skön helg.

Lagade oxfilé i fredags och det blev så oerhört gott. Har aldrig ätit så mört och gott kött tidigare. Ska lägga ut receptet imorgon!
Jag har under några dagar suttit och tänkt på jobb. Vad är mitt drömjobb? Kommer jag att vilja föreläsa för alltid?
Just nu är detta mitt drömjobb men jag lär inte föreläsa om 5 år, det tror jag inte. Då jobbar jag förhoppningsvis som psykolog.
Det behövs! Jag tror att jag skulle göra ett bra jobb.

Vad är ert drömjobb? Vad är era ambitioner?
Skicka mail till [email protected]
Jag vill veta mer


Jag har även nu fått mail från er läsare och jag vet att ni vill ha svar och jag försöker så gott jag kan. Det kan dröja två dagar innan ni får svar. Jag läser mailen så fort jag har tid.

Jag vill även uppmuntra alla föräldrar som läser denna blogg(jag vet att ni är många)- att skriva mail också. Det kan vara allt från att ni bara vill skriva av er eller om ni kanske har någon fundering angående er tonåring som varit med om något liknande som mig.
Det kommer redan in mail från er så detta är bara en uppmuntran.
Jag kanske kan hjälpa er att förstå ert barn bättre.

24 oktober

2011-10-24 @ 15:19:45

Idag är en ny dag.
Idag jobbar jag hemifrån. Har en massa jobbmail jag måste ta itu med och telefonsamtal jag måste ringa.
Era mail ska jag besvara idag också.

Ibland är det skönt att vara egen då man får bestämma helt hur man vill jobba.
Ska även försöka skicka iväg några fakturer.

Jag har fått mail angående mina förra jobb. Skrev ju åt en tidning tidigare så jag ska jag klart det där.
Jag har endast ett jobb nu. Jag jobbar som föreläsare. Inget annat. Jag har inte tid för annat.
Nu är det dags för en kopp te och jobb.
Vi hörs lite senare

nu=

2011-10-20 @ 13:48:50



nu blir det läkarbesök!

-.-

2011-10-20 @ 11:59:47



Nu är jag klar med föreläsningen! Gud vad ni var underbara. Kul med en publik som ger mycket respons!

I juni 2012 ska jag börja föreläsa för föräldrar och lärare. Blir nog spännande..
Jag har fått ganska mycket frågor angående Katrineholm- kommer jag att föreläsa i Katrineholm?
Svaret är: Inget jag prioriterar för tillfället. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att Katrineholms kommun skulle vilja att jag föreläste heller. De blundar för alla problem tyvärr och där skulle jag komma och prata om just detta.
Samtidigt är kommunen i behov av detta. Förhoppningsvis föreläser jag i stan någon gång men nu är jag fullbokad ett tag framöver.

Jag vet att det är flera som mailat mig som vill att jag ska börja föreläsa här men mitt förslag är att försöka få med föräldrarna till Örebro, Norrköping eller Nyköping som ligger ganska nära ändå. Jag skriver gärna datum då jag föreläser. Kommer att föreläsa några helger innan årets slut. Kommer då att befinna mig på olika kyrkor.

Om livet känns som att det är fullt med ogräs- hur ska man göra för att rensa ogräset?

2011-10-19 @ 19:13:30

God kväll allihopa.
När jag ligger vaken på nätterna så har jag ganska mycket tid till att tänka.
De senaste dagarna har jag läst era mail och jag blir så berörd av era berättelser. Fortsätt jätte gärna skriva era berättelser och om ni vill ha hjälp så vet ni att jag svarar och försöker hjälpa er.

Imorgon ska jag till Örebro och föreläsa. Jag ska lägga iordning på alla papper nu och läsa lite mail.
Jag läste nu att jag har fått en möjlighet imorgon. Jag ska få träffa två föräldrar plus deras barn för att se om jag kan hjälpa de förstå deras dötter. Jag ser verkligen fram emot detta.

Jag vet inte om jag har berättat detta tidigare men jag hade ett par som följde min blogg tidigare för att läsa om mina tips. De har fortsatt skriva mail till mig angående detta och jag har även pratat med dottern som var med om övergrepp. De läser fortfarande min blogg och idag mår alla mycket bättre. Jag säger inte detta för att skryta utan jag vill att alla ska veta att man kan få hjälp från flera håll. 

Alla ungdomar tycker inte om att sitta hos en främmande person och lätta hjärtat. Något jag har märkt är att ungdomar trivs hos en som varit med om liknande saker och ibland kan det vara lättare om man är i samma ålder. Sen är alla olika!

Jag får väldigt många mail av er att ni vill läsa om dessa berättelser ni skickar in och att ni vill att jag ska svara på hur man kan må bättre och gå vidare.

Jag vill även säga att denna blogg är äkta. Denna handlar inte om att livet alltid är vackert utan här har ni svart på vitt hur livet kan se ut. Jag kommer även att skriva om positiva saker med tanke på att jag idag mår bra så det går! Allting går!
Man behöver inte få rätt för att livet ska bli bra.

Jag vet att det är hundratals av er som inte har fått rätt- ingen kanske tror er- ärendet kanske är nedlagt-ni kanske förlorade rättegången men vet ni? Inget av det säger att ni inte kommer att klara er.
Ingen i skolan trodde mig, ingen gjorde något för mig, jag fick gå ut gymnasiet med 7 ig. Hade en djup depression och posttraumatisk stress, ville ta självmord,ångestattacker, ville inte ha något med mina föräldrar/vänner att göra och mycket mer.

Men vart är jag nu? Jag har ett eget företag. Jag föreläser om det jag varit med om- vilket hjälper mig och andra. Jag är ekonomisk oberoende och mår bättre än någonsin.
Det är bara du själv som sätter käppar i hjulen.
Jag tror på dig. Tro på dig själv!

Fint väder? njae..

2011-10-18 @ 14:57:04

Nu har jag diskat och sitter nu i soffan och tittar ut genom fönstret. Klart det ska regna men då får man vara glad att man är inomhus. Jag ville bara kika in och säga hej för nu tänkte jag duscha.

Jag är tillbaka senare.

Frågor&svar

2011-10-17 @ 22:44:49

"Du har inte skrivit på länge och jag har saknat att kika in på din blogg. Hur går det med ditt företag? Hur funkar det att jobba ihop med sin pappa? Kram"

Svar: Hej! Nu är jag dock tillbaka så nu börjar vi om. Mitt företag går alldeles perfekt. Jag jobbar inte med min pappa. För att göra en berättelse kort så utbröt det ett bråk och jag kände att jag skulle klara av att föreläsa bättre själv. Nu har jag ingen kontakt med pappa mer eller mindre p.g.a detta.
Men jag klarar det superb. Resten av året är det ganska lugnt med föreläsningar men jag är fullbokad jan-maj.
Det har gått fort på kort tid men jag njuter av att få göra det jag tycker om. Kram


"Kommer du någon gång till Göteborg och föreläser? Jag önskar att min klass fick komma och lyssna på dig. Jag skulle speciellt vilja att alla våra lärare skulle gå på din föreläsning. Tacksam för svar/hanna gbg"

Svar: Hej Hanna! Nu ska vi se..måste kolla i almenackan för så bra koll har jag inte. Klart jag ska till Göteborg, i mitten av februari är det inlagt. Nu skrev du inte vilken årskurs du går i eller i vilken skola så det är svårt för mig att veta om jag kommer till just din skola. Det du kan göra är att fråga din rektor eftersom alla skolor jag ska till vet om detta. Vad roligt att du känner så och när jag föreläst ett tag för just skolklasser så kommer jag att börja ta emot enbart lärare och föräldrar vilket kommer bli jätte spännande. Kram


"Du var och föreläste i min skola för några veckor sen. Jag var tvungen att gå in på din blogg och jag vill bara säga att du gjorde både mig och mina vänner väldigt glada. Vi ville sitta kvar mycket längre än vad vi gjorde. Tiden gick för fort men tack för att du pratar om alla problem alla kan ha och att man inte ska skämmas och jag mår bättre av alla tips du gav. Kram Tyra"

Svar: Hej Tyra! Tack Tack Tack! Alla skolor jag varit på än så länge har varit så underbara. Underbart. Fortsätt som du gör Tyra! Kram


"Hur klarar du av att stå inför så många människor? Du var och föreläste här i Örebro och du stod i aulan och pratade inför ca 300 pers. Jag klarar inte ens av att stå framför klassen! Puss Anonym"

Svar: Hej! Oj vilken fråga. Jag tror att jag går på toaletten 10 gånger precis innan jag ska gå upp. Första gången jag ställde mig på en scen och skulle föreläsa så satt det 280 personer i publiken vilket bara det gjorde mig nervös. Men jag visste vad jag skulle berätta och vad jag ville få fram. När jag väl ställer mig på scenen och får öppna så släpper väldigt mycket. Jag rör mig under föreläsningarna- som du kanske märkte. Jag försöker vara personlig med publiken- vilket hjälper mig. Jag pratar enbart om erfarenheter vilket också gör det lättare. Skulle jag ha ett papper på t.e.x- tio länder i världen med 3 saker om varje land så skulle jag aldrig kunna göra det.
Kram


"jag har ställt samma fråga flera gånger men aldrig fått något svar. det är privat så det kanske är därför. jag undrar om du fått ditt hjärta brustet någon gång? Lina"

Svar: Hej Lina! Förlåt att jag inte hunnit svara men det är många mail som kommer in och tyvärr hinner jag inte läsa alla. Självklart har jag fått mitt hjärta brustet. Av många olika skäl men det är något alla kommer att få vara med om. Tyvärr..men det gör oss förhoppningsvis starkare. Kram

Saknaden är stor

2011-10-17 @ 19:50:25









Detta blir ett litet inlägg till min syster.
Min andra halva.
Hon bor i Norge nu och de senaste veckorna har jag saknat henne mer än någonsin.
Ligger vaken på nätterna Emelie och gråter för att du inte finns nära. Förut kunde jag ringa dig men nu kan jag inte alltid ringa dig. Vill ha hem dig nu så du kan få vara med om allting. Så fort vi träffas blir vi ett.
Ingen kan förstå hur jag känner, ingen kan säga något som gör mig lugn. Det finns bara en som kan det och det är du. Jag kan inte ha lika roligt med någon annan. Våra skämt- vissa skämt är sämre än den andra men vi förstår de.

Du skulle ju ha kommit hem i helgen men nu gör du inte det! Pucko!
Jag vet att du inte har det bra där borta för jag är inte där ;) tyvärr stämmer inte det för du är så duktig men det var en önskedröm.

Jag älskar dig och jag saknar dig mer än vad du anar!

Egentid

2011-10-17 @ 19:16:26

Jag har städat lägenheten nu och la mig precis i soffan.
Har bäddat ner mig under täcket med ett kopp te och nybakat bröd med marmelad och ost.
Något jag kommer ihåg från när jag var mindre- jag var upp till 18;)- är att mamma lagade nästan alltid scones på morgonen.
Då åt man frukost kan jag tala om.

Jag har fått in massor med mail av er så eftersom jag är själv ikväll så tänkte jag besvara på några av mailen här på bloggen.
Först ska jag se Ensam mamma söker.

Tillbaka

2011-10-16 @ 18:53:58

Tillbaka!
Det tog mig inte bara 2-3 veckor men nu är jag här igen. Ska bli skönt att skriva av sig ibland;)

Jag mår iallafall bra. Det har hänt ganska mycket under dessa veckor. Har fått ett mail av tv4- de vill ha med mig i tv för att jag ska få berätta vad jag varit med om.
Jag har ännu inte bestämt mig om detta. Det lutar faktiskt mer åt nej men det återstår att se. Han skulle ringa imorgon så då vet jag mer.

Jag har saknat er men nu kör vi.
Ha en toppen söndag!